31 d’octubre del 2009

La botiga de la Maria


He portat a una amiga meva a visitar la botiga-merceria que té la Maria a Sant Feliu, hem gaudit remenant robes de tot tipus i colors, escollint retalls per fer la propera labor. La meva amiga ha quedat bocabadada en veure els treballs que t'he exposats a la botiga i el gran ventall de robes típiques que té per treballar amb la tècnica de la labor de retalls (patchwork).
Hem sortit entusiasmades i equipades per començar a treballar.

29 d’octubre del 2009

Com fer un necesser

En aquest bloc d'aquí, podeu veure els passos per fer un necesser amb cremallera.

Jo encara no he arribat a fer-ne cap, però aviat començaré una bossa classificadora per guardar-hi els meus pots de pintura acrílica i fins i tot potser els pinzells, de fet encara no tinc pensat tot el seu interior.

Quan tingui la darrera feina enllestida ja començaré a pensar.

Per llegir còmodament el bloc que us recomano, ja sabeu que podeu fer servir el traductor de Google que teniu al costat dret del bloc.

28 d’octubre del 2009

Embolica que fa fort! Encoixinar i altres tasques






Després de fer les incrustacions, creia que ja estava gairebé tot enllestit, però com podeu veure ha tocat encoixinar i fer una petita embasta al voltant de l'aplic. M'ha dit l'Hermínia que així és com s'aconsegueix un efecte relleu.

Per encoixinar necessiteu:
"boata" (el gruix dependrà de la peça que feu), agulles imperdibles per fixar (si no voleu embastar) fil exprés per encoixinar, un tambor dels que serveixen per brodar o similar i una agulla de cosir molt petita.

La "boata" l'heu de col·locar en mig de les dues peces de roba molt ben estirades. Llavors ho fixeu amb les agulles i podeu seguir els passos de les imatges que us he penjat.
Tot sembla molt fàcil, però has de tenir una persona experta que et vagi orientant perquè tot té el seu truquet.

M'agraden aquestes labors!

27 d’octubre del 2009

22 d’octubre del 2009

En un "plis plas"





En un moment he fet aquest fàcil quadre per passar a labor de retalls.
L'he fet a l'ordinador. Això només és una mostra del que vosaltres podeu fer, del que podeu gaudir fent i preparant els vostres propis dissenys...

21 d’octubre del 2009

Segona labor de retalls: primer pas

De moment, com ja va sent habitual, no us revelaré d'entrada de quina peça es tracta. Aquí us penjo el resum de la meva segona labor de retalls.

El primer dia em vaig fixar amb tot el que ens ensenyava l'Hermínia: que sí fer l'esbos, que sí dibuixar-ho a sobre el paper anomenat "Fliselina" (amb adhesiu a les dues cares) després a sobre de la roba principal... En fi moltes coses alhora per una novella com jo. Ara ho intentaré explicar pas a pas.

D'aquest nou treball, l'Hermínia ja tenia fet l'esbos amb llapis en un paper blanc. Només l'he copiat a l'altre paper engomat, l'he retallat i després de treure-li el paper protector l'he enganxat a sobre la tela principal amb la planxa calenta.

Us deixo les fotografies dels primers passos perquè no us vull donar gaires pistes.
He fet servir roba que vaig comprar a la Maria del bloc pansypatchwork per fer una nina però que al final deixo aparcada la idea per més endavant i una mica de retalls que m'han deixat les companyes de taller. He aprés, que res es llença per petita que quedi la roba ,un altre dia pot tornar a servir...







Us vull dir que si llegiu que algun pas no l'he fet escrit be me'l comenteu i el rectificaré amb molt de gust.

Draps de cuina


Uns preciosos draps de cuina que ha dissenyat i fet exclusivament per a mi, la meva amiga Esther.

Em van de meravella perquè vaig una mica curta de draps a la cuina, amb els anys es van desfilant o quedant transparents de tan rentar.

Gràcies Esther!

15 d’octubre del 2009

Per fi!

Tenia ganes d'acabar la meva petita obra. Aquest dimecres amb l'Hermínia vaig aconseguir-ho. Què fàcils són les coses si tens una bona mestra (per ella més, clar).
Ahir, en un plis plas, va tallar la butxaca i vet aquí, que després d'unes quantes puntades meves, el davantal acabat.
Oh! Ja us ho he dit! Sí, és un davantal, la meva sorpresa descoberta.

Vull dir, que la roba, com podeu veure, no era la més adient. No és de cotó, sinó de fil... Novatades!

Les puntades o grans puntades són les que demostren que l'he fet jo mateixa i a mà. Per a mi, un gran esforç i per aquest motiu crec, que la persona a qui li regalaré encara li agradarà més.

És un davantal de disseny o sigui molt delicat i per ocasions especials. Li penso regalar amb una etiqueta d'instruccions d'ús.

Bromes a part, tot un treball per gaudí amb les amigues mentrestant fem labors de retalls i a més per fer feliç a una persona molt especial per a mi.

6 d’octubre del 2009

4 d’octubre del 2009

1 d’octubre del 2009

El punt de trau

Cosiu les peces amb punt de trau.
Ja n'havia fet d'aquest punt però, no l'havia utilitzat mai per res més que no fos per fer traus.
Aquí heu de fer les puntades una mica més amples que en el trau normal.
Com podeu veure s'ha de fer amb un fil del mateix color o molt semblant a la peça retallada.